Περιβαλλοντικός, Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου

26 Αυγούστου η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΥΛΟΥ : «Ο σκύλος κάνει …καλό στην υγεία»

«Πολλοί ιδιώτες στο εξωτερικό εργάζονται με σκύλους. Όπως παιδίατροι, ψυχολόγοι, οδοντίατροι. Τα σκυλιά, επίσης, βοηθούν άτομα που πάσχουν από αυτισμό. Τα χαρακτηριστικά του αυτισμού είναι: διαταραχές στην ανάπτυξη του λόγου, διαταραχές στην κατανόηση κοινωνικών σχέσεων, περιορισμένες δραστηριότητες και ενδιαφέροντα, ανομοιογενής ανάπτυξη ικανοτήτων, μη συστηματικές αισθητηριακές αντιδράσεις. Ακόμη, βοηθούν πάρα πολλές ευπαθείς ομάδες. Οι σκύλοι θεραπείας (Animal Assisted Therapy) μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους που βρίσκονται σε νοσοκομείο, με εγκεφαλικό, αλλά και με καρκίνο. Επίσης, βοηθούν στη διαχείριση πόνου, αλλά και στις ψυχικές ασθένειες. Στα Κέντρα Αποκατάστασης οι σκύλοι θεραπείας (Animal AssistedTherapy) βοηθούν ανθρώπους που έχουν άνοια, και ανθρώπους με προβλήματα κίνησης, π.χ. ύστερα από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Στους ηλικιωμένους, που ζουν σε Οίκους Ευγηρίας, μειώνουν τη μοναξιά που νιώθουν. Είναι η παρέα τους, τους δίνουν χαρά.

 

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου είναι η σημερινή, 26 Αυγούστου. Μια ημέρα αφιερωμένη στον σκύλο, που δεν παύει να μας εκπλήσσει με τις ικανότητες, τον χαρακτήρα, τη γενναιοδωρία της ψυχής του. Πάντα δίπλα στον άνθρωπο: σύντροφος, φίλος, πιστός, προστάτης., συνεργάτης, δάσκαλος, γιατρός, οδηγός τυφλών, διασώστης…

Ο σκύλος έχει πολλά «πρόσωπα».

Μαρία Στογιάννη: «Ο σκύλος κάνει καλό στην υγεία»

«Ο σκύλος κάνει καλό στην υγεία του ανθρώπου. Σίγουρα, μειώνει τον καρδιακό μας ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και το άγχος. Απαλύνει τη μοναξιά μας και βελτιώνει την ψυχική μας υγεία. Μας παρέχει κίνητρα για βόλτες, να κινηθούμε, αλλά και να κοινωνικοποιηθούμε. Παράλληλα, συμβάλλει στην ψυχαγωγία μας. Με τις βόλτες γνωρίζουμε κόσμο και μας δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούμε σε Ομάδες και να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες. Για παράδειγμα, ομαδικές βόλτες σε βουνό, Agility (παιχνίδι για σκύλους). Σίγουρα, από τον σκύλο έχουμε το αίσθημα αποδοχής και συμπάθειας. Αποκτάμε ενσυναίσθηση, και οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν σκυλάκια, ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους τους και τους φροντίζουν», αναφέρει η…..

(η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ)

 

Μοιραστείτε το

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit