Περιβαλλοντικός, Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου

Άρθρο από Maroussi.city

γράφει η Εύα Μαυρίδου αρθρογράφος και Αντιπρόεδρος του ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ. Αμαρουσίου 
γράφει η Εύα Μαυρίδου  αρθρογράφος και Αντιπρόεδρος του ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ. Αμαρουσίου

Μαθήματα παιδείας, ευαισθησίας και υιοθεσίας αδέσποτων από το 3ο ΓΕΛ Αμαρουσίου

 

Στα σχολεία μας η απόκτηση παιδείας είναι πολυδιάστατη και δεν μπαίνει μέσα σε περιοριστικά πλαίσια που μετριούνται με σελίδες βιβλίων.

Αυτό απέδειξε έμπρακτα η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του 3ου Λυκείου Αμαρουσίου. Πώς?

Μαρούσι, Σεπτέμβριος 2023. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους και καιρικά φαινόμενα με έντονες καταιγίδες χτυπούν και την πόλη μας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει σε άσχημη κατάσταση – μισοπνιγμένο από ότι μας εξομολογήθηκαν – ένα μικρό αδέσποτο γατάκι στο προαύλιο του 3ου Λυκείου Αμαρουσίου, μόνο, πεινασμένο και φοβισμένο. Το εκπαιδευτικό προσωπικό βρίσκεται στο σχολείο για τις τελικές προετοιμασίες για την οργάνωση της χρονιάς. Δεν διστάζουν στιγμή! Με πρωτοβουλία της καθηγήτριας κα Δήμητρα Πυρπιρή, την αμέριστη συμπαράσταση της Λυκειάρχη κ. Αναστασίου Μαρία, αλλά και όλων των καθηγητών του σχολείου, αναλαμβάνουν με αγάπη και ευαισθησία τη φροντίδα και τη σίτιση της μικρής γατούλας. Την φιλοξενούν προσωρινά  και με σκοπό την υιοθεσία της από ανθρώπους που θα της προσφέρουν ένα μόνιμο σπίτι, τη δική της οικογένεια. Λίγες μόλις ημέρες αργότερα, η οικογένεια μαθητή του σχολείου προσφέρει τη δική της ανοιχτή αγκαλιά και το αδεσποτάκι μας αφήνει για πάντα πίσω του σαν ένα κακό όνειρο τη δύσκολη καθημερινότητα της επιβίωσης.

 

Συγκινημένο το εκπαιδευτικό προσωπικό του 3ου Λυκείου δήλωσε στο maroussi.city:

“Ένα ζώο καλλιεργεί την ευαισθησία, την ανιδιοτέλεια και την υπευθυνότητα που τόσο έχουμε ανάγκη στην εποχή μας.

Με την πράξη μας, θέλαμε να αποδείξουμε πως ο καθένας μας μπορεί να κάνει μια αλλαγή και να δώσει σε αυτά τα πανέμορφα πλάσματα την αγάπη και τη φροντίδα που τους αξίζει, ένα σπίτι, αγάπη και οικογένεια.

Ελπίζουμε, με τη βοήθειά μας, να συμβάλουμε στην καλύτερη ποιότητα ζωής της μικρής μας φίλης και να παρακινήσουμε και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο!

Ο Περιβαλλοντικός Φιλοζωικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου (ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ.) σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου θα αναλάβουν τον εμβολιασμό και τη στείρωση του μικρού μας φίλου.”

 

Ο σύλλογος ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ. Αμαρουσίου μπαίνει με πράξεις στα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου Ο σύλλογος ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ. Αμαρουσίου μπαίνει με πράξεις στα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου Ο σύλλογος ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ. Αμαρουσίου μπαίνει με πράξεις στα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου

Στείρωσε!

Μείωσε τον πληθυσμό των αδέσποτων

Τσιπάρισε!

Θα κρατήσεις για πάντα αυτό που αγαπάς

Υιοθέτησε!

Οι φίλοι δεν αγοράζονται

 

 

Περισσότερα στο

Ο σύλλογος ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ. Αμαρουσίου μπαίνει με πράξεις στα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου

Μοιραστείτε το

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit