Περιβαλλοντικός, Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου

Ασύλληπτη οικολογική καταστροφή! Το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, το διαμάντι της Θράκης, στις φλόγες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!
Η φωτιά που ξέσπασε χθες στη θέση Γκίμπραινα έρχεται να αποτελειώσει το έργο της περσινής καθώς είναι πολύ χειρότερη και καταστροφικότερη τόσο ως προς τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις όσο και σε κόστος σε ανθρώπινες ζωές.
⚠ Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν τεράστιες καταστροφές στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου καθώς οι φλόγες καταπίνουν μία από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές για τα αρπακτικά πουλιά της Ελλάδας αλλα και της Ευρώπης ενώ πλέον καίγεται και η θέση όπου βρίσκεται η αποικία του απειλούμενου με εξαφάνιση Μαυρόγυπα!
Το δάσος της Δαδιάς φιλοξενεί 36 από τα 38 είδη 🦅αρπακτικών της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και 3 από τα 4 είδη γυπών. Τα τελευταία 4 ζευγάρια Ασπροπάρη βρίσκονται εκεί ενώ ο πληθυσμός Μαυρόγυπα της περιοχής είναι ο μοναδικός αναπαραγόμενος στα Βαλκάνια!

‼️ Αντίστοιχα, εξαιρετικά σοβαρή είναι η καταστροφή που έχει συντελεστεί στο Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Έβρου, μια μεγάλη προστατευόμενη περιοχή που εκτείνεται από την Αισύμη μέχρι την Τραϊανούπολη ενώ άκρως ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή και σε άλλα σημεία…

Μοιραστείτε το

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit